Messumatka Kölniin

MatkusteluaMessut

Terveiset Kölnistä! En oikein tiennyt etukäteen, mitä odottaa näiltä messuilta, mutta täytyy sanoa, että yllätyin positiivisesti. Messuilla oli laajasti esillä keittiöitä, huonekaluja, valaisimia, nuorten suunnittelijoiden innovaatioita yms. Halleja taisi olla kaikkiaan 11, mutta kooltaan ne olivat ihan kohtuullisen kokoisia (ei ihan jättiläismäisiä) ja päivän aikana ehdittiin nähdä todella paljon!

Keittiöosastoilla oli ehkä eniten katseltavaa ja uusia kivoja juttuja. Keittiöt olivat monimuotoisia ja kekseliäitä, materiaaleina paljon puuta ja tummaa harmaata kivimäistä pintaa. Värejäkin seasta löytyi jonkin verran, ainakin sitruunan keltainen seikkaili useammassakin malliryhmässä, myös haalea vedensininen jäi mieleen. Kalusteiden välitiloissa ja yläkaappien taustana oli käytetty kiveä, kvartsia, kalustelevyä tai laminaattia, laattaa näkyi vähemmän.

Avohyllyjä näkyi paljon osana keittiöitä sekä myös huonekaluosastoilla. Huonekalujen muotokieli oli edelleen sieltä 50- ja 60-luvulta… siroa, keveää ja linjakasta. Kuparin, messingin ja jopa kullan sävyjä tuli vastaan valaisimissa, hanoissa ja koriste-esineissä. Ehkä tuo kuparin sävy on nyt todella tullut jäädäkseen. Viherkasveja oli usealle huonekaluosastoille ripoteltu runsaalla kädellä somisteeksi.

Tässä teille muutama otos messuilta, laatu ei tosin kännykuvissa ole ihan paras mahdollinen. Ja tietty minulle kävi myös niin, että loppupäivästä loppui puhelimesta akku ja viimeiset kuvat jäivät harmillisesti ottamatta. Onneksi ihana seuralaiseni Annika räpsi sitten minunkin puolesta.

Itse Köln on viihtyisä kaupunki. Vaikka onkin suurkaupunki, on se jotenkin helposti hallittavissa. Tai no ihan pienen palasen kaupunkia ehdin tällä reissulla nähdä, mutta voisihan tuo olla vaikka koko perheen kaupunkilomakohde joskus tulevaisuudessa, niin pääsisi tutkimaan paikkaa vielä vähän paremmin.

Mutta täytyy taas todeta, että messut tuovat kyllä niin paljon inspiraatiota tähän arkiseen puurtamiseen, että hyvillä mielin nyt töiden pariin! Iso kiitos messumatkasta matkaseuralaisille ja kaikille mukavaa viikkoa!

Takaisin ylös