Lomalla viimeinkin

KesäLomailua

Viime viikko oli aika lennokas kaikin puolin. Mieheni oli lapissa kalastelemassa ja minä tein töitä hiki päässä ja koitin olla siinä sivussa vähän kotonakin läsnä 13-vuotiaamme seurana. Lapsi on jo sen ikäinen, ettei kehtaa isovanhempia hänen hoidollaan paljon vaivata ja hyvinhän hän pärjääkin jo yksinään.  Mutta huono omatunto oli kyllä tämän äidin seuralainen ihan koko viikon ajan.

Ja olinhan sitten itsellenikin tehnyt vielä listaa kotiaskareista, mitä kaikkea kotona pitää siivota/pihassa puuhastella ennen kuin vetäydyn mökille loman viettoon… Mutta tunnustettava on, ettei kaikkea jaksa eikä tarvitsekaan. Siellä ne rikkaruohot rehottaa pihan parkkipaikalla edelleen komeasti ja pesuhuoneen täydellinen puhdistus odottaa tekijäänsä.

Tarkkanäköinen poikanikin huomasi, että nyt on äiti täystyöllistetty (ja varmaan kireäkin), joten ilokseni näin hänen itsenäisesti tarttuvan toimeen. Yhtenä iltana Helyn kanssa lenkiltä kotiin tallustaessa kuulin jo kauas, kuinka meillä keskuspölynimuri ”lauloi”. Parina päivänä tyhjeni astianpesukone ja omat ruuatkin lapsukainen lämmitteli käden käänteessä, Helyäkin lenkitti lähimetsässä ahkeraan.

Perjantaina sitten omatunto soimasi jo niin kovasti, että lähdettiin kahdestaan pizzalle ja rupateltiin oikein kunnolla koko ilta. Keskustelun aiheena oli esimerkiksi se, että tuon kiireisen viikon aikana lapsestani oli tullut sitten minua pidempi.  Onneksi ei niin kiire ollut, etteikö olisi tuota tärkeää asiaa huomattu, heh!

Mutta nyt kaikki on toisin, kiireet ovat väistyneet, kun tänään aloitin muutaman viikon kesälomani. Löysäilyä mökillä (noh, ehkä myös mökin maalaamista), ystävien tapaamista ja muutamia kesätapahtumia mahtuu minuun lomaani. Kelien puolesta päätin olla stressaamatta, niille kun en mitään voi. Takaisin töihin palaan lomalta 4.8. Mutta ilman muuta olen asiakkailleni tavoitettavissa, jos akuuttia kysyttävää ilmenee ennen tuota.

Ihanaa kesän jatkoa kaikille!

Ps. Tänä aamuna oli kypsynyt omassa mökkipihassa ensimmäinen mansikka, komea yksilö olikin ja lapseni sanojen mukaan myös maukas!

Takaisin ylös