Viisi väriä (ainakin)

KotiKuulumisiaVärit

Sain lapsuuden ystävältäni Heliltä Kotoisaa arkea -blogista kivan värihaasteen. Eli minun tehtäväni on esitellä omasta kodistani viisi väriä! Yllättävän haasteellista…

Pellava: Seinissä meillä toistuu harmaan ja hiekan sekoitussävy (jota siis pellavaksi kutsun) huoneesta toiseen. On hyvin rauhallinen ja loistava pohjaväri valkoiselle ja muille sisustussävyille.

Valkoinen: Monen mielestä tylsä, mutta ainakin meidän koti olisi aika tunkkainen ilman valkoista. Meiltä sitä löytyy jonkin verran seinäpinnoista, keittiön kiintokalusteista, kylppärin laatoista, irtokalusteista jne.

Harmaa: Tämä on kestosuosikkini ajattomuutensa ansiosta! Kotoa löytyy tummanharmaa sohva, kosteista tiloista harmaita laattoja, kodinhoitohuoneesta hopean sävyinen taso, keittiön kalustevälitilasta alumiinilevy jne… Ja jos metallin sävyistä lisäksi jotain sanoisin, valitsen aina mielummin hopean/teräksen kuin kultaan vivahtavan. En ole syttynyt vielä edes kuparin sävyyn, vaikka se onkin  nyt niin trendikäs.

Musta: Ihan huippu sisustuksen tehostaja! Isompana pintana tätä löytyy meidän kotoa makuuhuoneen yhdestä tapettiseinästä ja saarekkeen seinästä. Pieninä ripauksina sitä onkin sitten vaikka missä; hirven sarvissa, peilien kehyksissä, ruokapöydän tuoleissa, koriste-esineissä…

Pinkki/luumu, heleä turkoosi/petrooli: Tässä kohtaa pitää mainita näin monta väriä kerralla ja syykin löytyy. Keväisin kaipaan ympärilleni heleitä sävyjä ja aika usein silloin kaivan jotain pinkkiä ja heleää turkoosia esille. Lähinnä näitä pastelleja löytyy tyynyistä, peitteistä ja kynttilöistä. Kun taas syksy saapuu, sammuvat meidän sisustuksenkin värit ja nuo heleät pastellit vaihtuvat hailakkaan luumuun ja tummempaan petrooliin.

(Punainen): Laitetaan tämä nyt sulkuihin, kun on vähän ylimääräinen väri, eikä edes lempparini. Mutta punaista löytyy ainakin tällä hetkellä kylpyhuoneen kynttilöistä ja pyyhkeistä. Punaista on tehosteena myös lapsen huoneessa ja mielestäni toimii siellä hienosti mustan, pellavan ja harmaan kaverina. Ai niin, olohuoneen valokuvatapetista löytyy hyvin murrettua punaista myös (vanhaa tiiliseinää).

Kaiken kaikkiaan tämä oli kiva haaste. Katselin vähän uusin silmin itseäni oman kodin sisustajana ja huomasin, että viihdyn parhaiten aika värittömässä ympäristössä. Ainakin nuo maanläheiset perusvärit pellava, valkoinen, harmaa ja musta kuulostavat jopa hiukan tylsiltä, mutta ovat ne rakkaimmat, jotka varmasti kodissamme myös pysyvät. Tehostevärit sitten muuttuvat vuodenaikojen ja mielialojen mukaan.

Nyt mun pitäisi haastaa tähän mukaan muita bloggaajia… Laitetaanpa haaste Ilonalle Valkoinen Puutalokoti -blogiin ja toinen kollegalleni Marika Kurjelle hänen tuoreeseen blogiinsa! Ja muutkin saavat haasteen vapaasti täältä napata. Energistä joulun jälkeistä arkea kaikille!

Takaisin ylös