Tunnelmia Habitaresta

HabitareMessut

Eilisen päivän vietin isolla kirkolla Habitaressa. Messut ovat mielestäni muuttuneet viime vuosina kovasti. Ehkä suurin muutos on kaupallisuus, lähes joka osastolla myytiin jotain, kun ennen messuilla vain esiteltiin mallistoja ja uutuuksia. Eihän tuo ole pelkästään huono juttu, mutta näin ammattilaisen näkökulmasta katsottuna paluu vanhaan konseptiin olisi tervetullut.

Mutta messujen antiin.. Yhdessä kuvassa näkyvä sininen ”plyyshisohva” ei ollut suinkaan messujen ainokainen, vaan samanlaisella ja värisellä verhoiltuja sohvia oli siellä täällä… Bongasin niitä ainakin neljä! Kääk! Sininen ylipäätään värinä oli kovasti esillä, huomioinpa myös yhden sinisen parketinkin. Parketista puheen ollen, olisin kovasti kaivannut lisää osastoja ja esittelyjä erilaisista pintamateriaaleista, mutta niitä oli mukana harmillisen vähän.

Kova kuhina kävi japanilaisen lifestylemyymälä MUJIn osastolla. Kuulin, että he haluaisivat perustaa myymälän myös Suomeen ja olivat ilmeisesti vähän haistelemassa messuilla, miten suomalaiset ottavat tulokkaan vastaan. Väkijoukon perusteella tosi hyvin… Kävinpä minäkin siellä shoppailemassa vähän syömäpuikkoja ja puisia sushiastioita.

Ikealla oli myös oma osastonsa, ensimmäistä kertaa Habitaren historiassa muuten. Oikein viihtyisä osasto olikin. Ja mukava yllätys oli myös kuulla, että Anno (kivannäköistä pientä sisustustavaraa) palaa takaisin Suomen markkinoille. Iskun osastolta jäi mieleen Lauri Ylösen suunnittelema ruokaryhmä, joka miellytti silmää kovasti.

Unohdetaan MUJIt ja Ikeat… Sillä ihan ehdottomasti mieleenpainuvin osasto koko messuilla oli Puusepänliike Mööpeli, jota luotsaavat vasta 13-vuotiaat kaverukset. Osastolle tullessa kädenpuristus oli luja ja rennolla otteella kaverukset (ja heidän samanikäinen kesätyötekijänsä) kertoivat yrityksestään ja tuotteistaan. Kuvassa näkyvä lasten talosänky on heidän suunnittelemansa ja toteuttamansa. Ihan uskomattoman lahjakkaita kavereita kaikin puolin, näistä tyypeistä kuullaan vielä!

Kiitos loistavan messuseuran ja Puusepänliike Mööpelin kaverusten asenteen, kallistuu messupäivän anti positiivisen puolelle!

Takaisin ylös