Tukholman tuliaiset

Messut

Hejssan!

Terveiset Tukholmasta! Messuosastot länsinaapurissa syynätty ja on aika arvioida, mitä jäi mieleen.

Ensinnäkin 50- ja 60-luku näyttää kalustepuolella pitävän pintansa edelleen. Kalusteiden muotoilussa oltiin ehkä menty vieläkin sirolinjaisempaan suuntaan.

Myös valtaosa messuosastoista oli väritykseltään aavistuksen tunkkaista 60-lukua.. hyvin tummaa roosaa, vihreää, ruskeaa. Mutta mukana myös ihan peruspastellit vaaleanpunainen ja -sininen.

Noiden retrohenkisten joukosta löytyi myös muutama todella villi osasto, jotka olivat ihan övereitä, mutta piristivät kuitenkin erilaisuudellaan. Yksi noista väripilkuista oli suomalaisen Eero Aarnion muotoilua esittelevä osasto.

Akustiikkatuotteita oli esillä todella kattavasti ja niistä uutuutena mainittakoon kuvassakin näkyvät vapaasti roikkuvat akustiikkapilarit. Ihan hauska idea vaikkapa julkisen tilan kevyeksi akustoivaksi tilanjakajaksi.

Messuista saa kaksinverroin enemmän irti, kun ne kiertää samanhenkisen ihmisen kanssa. Tällöin voi kommentoida ja analysoida heti näkemiään juttuja. Eikä yhteiset intressit jääneet vain messuihin… Sushia nautittiin reissussa pariinkin otteeseen ja Tukholman sisustus- ja muotiputiikkeja kierrettiin pari päivää antaumuksella.

Nyt virkistyneenä uusien projektien kimppuun! Hejdå!

Takaisin ylös