Kuusamo, nyt kutsuu mua Kuusamo…

MökkeilyäTuunausta

Terveiset talvisesta Kuusamosta! Vietimme siellä miniloman keskiviikosta sunnuntaihin. Viime kesänä  hankittiin tuolta pohjoisesta kimppamökki sukulaisten kanssa yhdessä, eli meidän perhe on nyt sitten kahden mökin loukussa, hih! Kovinhan tuo on kaukana, joten montaa kertaa vuoteen ei tule sinne ajeltua. Mutta talvisin varmasti käydään muutamalla laskettelureissulla, kun Rukan hiihtokeskukseen mökiltä ajelee puolessa tunnissa.

Loma kuluikin sitten mökkiä ehostaessa, mikä oli porukalla tehden tosi kivaa hommaa. Tuvan seinät valkaistuivat, yläkertaan syntyi väliseinän pätkä ja keittiöön rakennettiin uusi työtaso. Paljon jäi vielä maalaushommia, joita jatketaan, kun ehditään. Tästä paikasta ei oteta stressiä, vaan itse kukin tekee hommia ihan oman mielensä ja jaksamisensa mukaan. Rentoutumiseen tämä paikka on ensisijaisesti hankittu, ei työleiriksi.

Ehdittiin myös patikoida Oulangan kansallispuiston upeissa maisemissa ja keittelimme nokipannukahvit. Jokaisena iltana myös kokkailtiin yhdessä herkkuruokia ja saunottiin.

Meidän loman aikana joki sai kevyen jääpeitteen. Eräänä aamuna seurattiin ikkunasta, kun joutsen teki tuon (kuvassa näkyvän) vanan keskelle jokea puskien itseään kohti sulaa vettä.. Melkoinen jäänmurtaja, tosi kaunis sellainen. Myöhäiseksi oli poloinen jättänyt matkan etelään.

Hyvin tuli akut ladattua erämaassa ja sormet syyhyäisi jo päästä vähän lisää remppaamaan ja sisustelemaan. Kuvia sisätiloista laitan sitten enemmän, kun on valmiimpaa, mutta tässä jo pienet maistiaiset.

Tuotiin näköjään tännekin talvi tullessamme, eli mukavaa pakkasviikkoa kaikille!

Takaisin ylös