Hyggeilyä

KuulumisiaOlohuoneTuunausta

Trendisana muutaman vuoden takaa… Mietin, että mitä ihmettä tuo HYGGE oikein tarkoittaa ja otinpa Wikipediankin avuksi:

Hygge on norjan- ja tanskankielinen sana, jolla tarkoitetaan mukavuuden ja kodikkuuden tunnetta, joka yhdistetään myös hyvinvointiin ja seesteiseen mielialaan. Kulttuurisena ilmiönä ja siihen liittyvien käytäntöjen suhteen hyggellä on suunnilleen sama merkitys sekä norjaksi että tanskaksi, mutta Tanskassa hyggen ajatus on keskeisempi kuin Norjassa. Tanskan kulttuurin mittapuulla kyse on verrattain nuoresta ilmiöstä 1900-luvun loppupuolelta tähän päivään.”

No joo, olkoonpa mitä hyvänsä, niin näin marraskuussa todellakin kaipaa mukavuuden ja kodikkuuden tunnetta. Minulle henkilökohtaisesti se on pehmoisia taljoja tuoleilla ja penkeillä, paljon kynttilöitä siellä täällä, luonnonmateriaaleja…

Vaihdan aina myös kesän jälkeen heleät värit syksyisempiin ja tänä vuonna tehosteväriksi valikoitui tuollainen poltettu oranssi. Sitä löytyy koristetyynyistä ja kynttilöistä, välillä myös leikkokukista.

Eli aika pienillä jutuilla se hygge siis luodaan ja tämä on kyllä oikein oiva keino tehdä ankeasta marraskuusta jopa siedettävä. Kirja käteen, kynttilät palamaan ja sohvan nurkkaan viltin alle suklaata mutustamaan.

Ps. Huomaatko muuten kuinka hyvin meidän Hely koiruli maastoutuu sisustukseen?

Takaisin ylös