Italialainen ilta

KattauksetYstävät

Olen joskus varmaan maininnutkin kuuden koplasta, joka koostuu  kolmesta pariskunnasta, jotka kokoontuvat noin puolivuosittain vuorotellen kunkin kotiin syömään ja iltaa istumaan. Viime lauantaina oli meidän kunnia toimia isäntinä ja kokkailla illallinen ystäville. Illan teema oli italialainen, joka on meidän perheen suosikkimaa, mitä tulee hyvään ruokaan.

Minun vastuulla illallisesta oli alkupalat ja jälkkäri. Leivoin italialaista rapsakan suolaista focaccia leipää, jota nautittiin herneenverso-hunajameloni-parmesanlastu-crema balsamicosalaatin kyytipoikana. Jälkkärinä oli tuhti suklaavaahto vadelmilla. Mieheni huolehti pääruuasta, tosin olin siihen osallistunut poimimalla kanttarellit mökkimetsästä. Kanttarellirisottoa siis tarjoilimme paistetun sitruunaisen lohen kera ja täytyy kyllä kehaista, että siipalta tuo herkullisen ja mehevän risoton teko onnistuu aina. Harmi vain, että unohdin pääruuan ihan tyystin kuvata.

Kattaus oli tällä kertaa hyvin yksinkertainen ja mustavalkoinen. Kesäkukkien rippeistä katkoin muutaman muratinoksan koristeeksi ja servettirenkaina toimivat pienet raastimet, joilla jokainen sai annostella parmesanjuuston oman risottoannoksensa päälle. Ihana ilta!

Kivaa viikkoa teille!

Takaisin ylös