Helpot sisustusvinkit!

Sisustusideoita

Pilkkikisat menivät lauantaina hyvin ja jäätä riitti vielä kannattelemaan koko sukua, hih! Yksi kalakin tuli (23 grammaa), joten eipä ollut mikään hukkareissu. Viikonloppuun mahtui myös fiilistelyä ystävien kanssa ja amerikkalaista herkkuruokaa syötiin mahat täyteen, nams!

Jokin aika sitten kirjoittelin ystäväni Ilonan Valkoinen puutalo- blogiin hiukan helposti toteutettavia sisustusvinkkejä ja ajttelinpa nyt ne julkaista myös täällä, josko niistä on jollekin iloa ja hytötyä. Olkaapa hyvät:

  1. Jokaiselle tavaralle oma paikkansa!  Seilaavat esineet rumentavat kauneimmankin sisustuksen. Hyvä lähtökohta suunnittelulle on, että säilytystilat mietitään siten, että kaikelle on oma paikkansa ja ehkäpä vielä 20 % tyhjääkin kaappitilaa. Tavaran määrä kun ei pysy vakiona, vaan se tuppaa kasvamaan ajan saatossa.
  2. Siivottu koti on kaunis! Tämä on se helpoin ja halvin sisustusvinkki ja tämän kykenee jokainen itse toteuttamaan. Sotkun keskeltä ei erotu kaunis seinä tai upeat verhot.
  3. Riittävän suuret matot! Suomalaisten ”synti” on hankkia liian pieniä mattoja. Matto sitoo olohuoneen sohvaryhmän tai ruokaryhmän yhtenäiseksi tilaksi. Sohvalla tai nojatuoleissa istuttaessa jalkojen on oltava maton päällä, ei paljaalla lattialla.
  4. Taulut katseen korkeudelleTaulut asennetaan usein liian korkealle. Oikea asennuspaikka on keskimittaisen henkilön katseen korkeudella. Ja mikäli taulut ovat pieniä, kannattaa niistä koota isompi yhtenäinen taulukollaasi.
  1. Kuvio huolittelee ilmeen! Mikäli huoneen kaikki pinnat ovat tasavärisiä, on yleisilme tylsä. Ainakin yksi kuviollinen pinta verhossa, tapetissa, tyynyssä tai matossa tekee tilasta mielenkiintoisen. Useamman kuvion yhdistely vaatii enemmän taitoa, mutta onnistuessaan lopputulos on upea.
  2. Viis valkoisesta! Suomalaiset rakastavat valkoista. Taidokkaasti toteutettu kokonaan valkoinen koti voi toki olla upea ja harkittu, mutta monesti rakkaus valkoiseen johtuu epävarmuudesta värien käytössä. Rohkeasti vain kokeilemaan!
  3. Valaistus kuntoon! Kauneinkaan sisustus ei pääse oikeuksiina ilman hyvin suunniteltua valaistusta. Suomessa on niin vaihtelevat valaistusolot ulkona, että muunneltavuus olisi hyvä huomioida myös sisävalaistuksessa.

Ps. Yläkuvassa on meidän  kesälampaat Karita ja Kirppu. Toiveissa olisi saada kaverit meille taas tulevana suvena :) Kun aurinko porottaa, siintää ajatukset väkisinkin tuleviin mökkipäiviin…

Takaisin ylös