Yrittäjyyttä 10 vuotta

Kuulumisia

Juhlavuoden kunniaksi ajattelin muutaman sanan kirjoittaa yrittäjyydestä. Jo yli kymmenen vuotta on tullut koettua näitä yrittäjyyden iloja ja surujakin.

Vieläkään en ole tottunut täysin ainaiseen epävarmuudessa elämiseen. Jatkuvasti mietin työtilannettani ja millainen se mahtaa olla parin kuukauden tai puolen vuoden kuluttua. Jos puhelin ei hetkeen pirahda, alkavat hälytyskellot soida… Kiitos teidän ihanien asiakkaiden, minulla on kuitenkin jatkuvasti riittänyt töitä ihan jonoksi asti. Mutta  tuo pelko seuraa mukanani ja on ihan tervettä, sillä se tavallaan pitää myös ammattitaitoani yllä, koska todella arvostan ihan jokaista yhteydenottoa ja asiakasta.

Palkallinen kesäloma olisi myös aivan luksusta. Minäkin pidän loman ihan joka kesä, koska muuten en jaksaisi tätä luovaa työtä, mutta sillä erotuksella, että lomaa vietän omilla säästöilläni. Myös sairastaminen menee ”omaan piikkiin” ja onneksi toistaiseksi olen pysynyt terveenä normaaleja flunssia lukuun ottamatta. Kynnys perua töitä tai tapaamisia on suuri, koska kukaan ei puolestasi töitä sairauden aikana tee, vaan ne löytää aina edestään.

Yrittäjyyden ihanimpia puolia on se, että voi järjestää kalenterin juuri niin kuin itselle parhaiten sopii. Toki kuuntelen asiakkaita ja heidän toiveitaan tapaamisten suhteen, mutta järjestän myös päiviä, jolloin voin tehdä töitä hiukan rennommin. Tällä luovalla alalla koen tosi tärkeäksi sen, että voin välillä haahuilla sisustusliikkeissä tai netin syövereissä hakemassa ideoita täysin ilman aikatauluja. Myös matkustaminen ja alan messuilla kiertely inspiroi ja on ihanaa vastapainoa yrittäjän arkiseen puurtamiseen.

Yrittäjänä parhaita asioita on myös erilaisten upeiden ihmisten tapaaminen.. Vuosien varrella minulla on ollut ilo tehdä yhteistyötä ihan mahtavien tyyppien kanssa, osasta on tullut jopa elinikäisiä ystäviä. Usein olenkin pysähtynyt miettimään, että miten minun tielleni onkaan sattunut vain kivoja ihmisiä, eikä niitä hankalia ollenkaan, heh!

Ehkä tärkeintä tässä yrittäjyydessä lopulta on se, että rakastaa työtään mitä tekee. Ja vilpittömästi voin omalta kohdaltani kertoa näin olevan… Koen edelleen suurta intohimoa tätä työtä kohtaan ja haluan tarjota asiakkailleni vain parasta!

Kiitokset kuluneista vuosista kuuluu asiakkailleni, yhteistyökumppaneille, ystäville ja läheisille!

Takaisin ylös