Eilen oli Jyväskylän Iskussa VIP-ilta, jonne sain tehdä mielenkiintoisen ja vähän erilaisen suunnittelutyön. Minulle annettiin kolme yhtä suurta tilaa käytettäväksi, johon sain tehdä kuhunkin omanlaisensa sisustuksen Iskun kalusteilla ja somisteilla. Halusin tilat erilaisiksi ja nimesin ne sanoilla: Klassinen, Ylellinen ja Kodikas. Idea oli se, että kutsuvieraat saivat sitten äänestää näistä kolmesta itselleen mieluisimman sisustuksen.

Klassiseen sisustukseen kuului ruskeaa nahkaa, pyöreitä muotoja, kierrätettyä tiikkiä ja suomalaisille rakasta sinistä. Ylellinen sisustus koostui valkoisesta nahasta, kirkkaasta lasista, kristalleista ja lähestyvän joulun kunniaksi mukana oli ripaus punaista. Kodikas sisustus oli aika mustanpuhuva ja maanläheinen, somisteena oli ihan luonnon omia antimia.

Kuten ennalta vähän veikkasinkin, ylivoimainen voittaja näistä oli Kodikas. Se oli minustakin kaikkein kaunein. Ja oli kiva näyttää asiakkaille, kuinka tosiaan musta väri voikaan olla kodikas. Illan aikana minua muuten haastatteli ihastuttava Saija Palin, joka itsekin ymmärtää sisutuksien päälle, olihan hän pitkään mukana tekemässä aikanaan Inno -ohjelmaa.

Sisustukset jäävät nyt elämään Jyväskylän Iskuun omaa elämäänsä ja niitä voi siellä käydä kurkkimassa, jos kiinnostaa. Kukka-asetelmat kuihtuvat nopeaan, mutta kalusteet ja somisteet varmasti säilytetään noilla sijoillaan pitkään.

Mukavaa viikonloppua!

Takaisin ylös