Makuuhuone & Marimekko muistoja

KuulumisiaMakuuhuoneValmiita kohteita

En ole tainnut täällä koskaan kertoa, mutta minulla on hauskoja muistoja Marimekolta vuosikymmenien takaa, huh! Olin nimittäin 90-luvulla Herttoniemessä Marimekon tehtaalla sisustusosastolla harjoittelijana.

Tuolloin Marimekkoa veti määrätietoinen Kirsti Paakkanen. Aina, kun musta Jaguar oli parkkeerattuna tehtaan oven eteen, tiesi, että The Rouva on talossa. Tuolloin oli myös rouvan työpöydällä oltava tuoreita virheettömiä valkoisia liljoja, muutoin saattoi joku henkilökunnasta kuulla kunniansa.

Rouvan toimistosta löytyi myös tilava sauna, lauteet tosin palvelivat turkkivarastona. Korkeat korot kopisivat kiivaaseen tahtiin, kun rouva pyyhälsi tehtaalla pikkumustassaan. Johtajana hän oli ehkä vähän pelätty, mutta oikeudenmukainen. Suuri kunnia oli nähdä ja kokea hänen aikansa Marimekolla!

Minun kotoa ei löytynyt aikoihin Marimekkoa, olin kai saanut jonkinlaisen ähkyn, mutta kun vuodet ovat kuluneet, ovat tutut kuosit hiipineet sisustukseen ja vähän vaatteisiinkin.

Viimeisimpänä tein tekstiilitaulun makuuhuoneeseemme pellavaisesta Unikon Piirto kankaasta, joka on suunniteltu Unikon 60 v juhlavuoden kunniaksi.

Kevät ja valo on täällä! Ihanaa!

Takaisin ylös