Liikelataamo

Valmiita kohteita

Minulla on ollut kunnia suunnitella Saarijärvelle koko kansan olohuonetta ja vapaa-ajankeskusta Liikelataamoa. Pitkä ja mielenkiintoinen projekti huipentui viime lauantaina avajaisiin, joissa itsekin vierailin koko pienen perheeni voimin. Oli ilo huomata, että väkeä oli kuin pipoa ja porukka näytti todella viihtyvän… Ja miksipä ei, kun puitteet ovat kunnossa ja henkilökunta rentoa ja hommansa osaavaa.

Kollaasikuvassa on nähtävillä alkutilanne, mistä lähdettiin aikoinaan ideoimaan. Paikka on vanhassa tehdashallissa ja minulla oli alusta saakka näkemys, että tuota miljöötä ei saa tehdä liian ”sliipatuksi”, vaan industrial -henki ja tietty rosoisuus saa ja pitääkin näkyä. Sama tyyli jatkuu Studio Mansikkamäen suunnittelemassa upeassa logossa ja Liikelataamon kotisivuilla. Erikoisuutena Liikelataamolla on muuten hopeiset keilaradat, ainoat laatuaan koko Suomessa.

Valokuvaaminen oli avajaisissa hiukan haasteellista suuren väkijoukon takia, mutta pieniä maistiaisia sentään yksityiskohdista sain napattua. Suosittelen kuitenkin tutustumaan paikkaan ihan livenä, Lataamoon kannattaa matkustaa vähän kauempaakin!

Takaisin ylös