Hyvää oloa!

HenkilökohtaistaKuulumisiaTerveys

Silmät kiinni, jos odotit sisustuspostausta, nimittäin nyt on tulossa jotain ihan muuta! Terveellinen ravinto, liikunta ja kaikki hyvään oloon liittyvä on minulle aina ollut sellainen tavoittelemisen arvoinen juttu. Ja mitä vanhemmaksi tulen, sitä enemmän annan arvoa kokonaisvaltaiselle hyvinvoinnille. Ja ei, en todellakaan ole tällä saralla mikään malliesimerkki, paljon löytyy petrattavaa.

Minua inhottaa ajatus, että jokin aine hallitsisi elämääni, oli se sitten alkoholi, tupakka tai vaikka sokeri. Viime syksynä pysähdyin miettimään sokerin käyttöäni ja ihan pakko on tunnustaa, että olen kyllä sokerikoukussa. Suklaasta on salaa tullut yksi parhaista ystävistäni, heh. Niinpä siis aloitin hiljattain sokerilakon. Ja tavoitteeni ei siis ole laihdutus, vaikkei muutaman kilon tippuminen sinänsä olisi ollenkaan hassumpaa.

Lakko on toistaiseksi sujunut hyvin, mutta täytyy myöntää, että on hetkiä, jolloin kaipaan kovasti tuota ”ystävääni” eteeni sohvapöydälle. Varsinkin perjantai-illat ilman karkkipussia ovat ainakin vielä aika tuskallista, samoin viikonloppuaamujen cappucinohetki ilman suklaapaloja, huoh! Sokerilakon tarkoitus ei ehkä ole vierottaa itseäni sokerista kokonaan (tosin sekään ei haittaisi), mutta toivoisin, että totaalikieltäytymisen ansiosta mielihalut sokerin suhteen laantuisivat ja olisin itse tilanteen herra. Muutama vuosi sitten olin vuoden verran tipattomalla ja se oli suhteellisen helppoa. Luulen, että sokerilakko on minun kohdallani näistä haasteista vaikeampi.

Liikkuminen on minulla ”verissä”. Olen pikkutytöstä saakka liikkunut säännöllisesti ja monipuolisesti ja se on onneksi jäänyt pysyväksi osaksi elämääni. Voin huonosti, jos en pääse pariin päivään pyrähtämään kunnon juoksulenkille. Nämä paukkupakkaset ovat olleet kova koetus, kun ei ole pystynyt kunnolla ulkoilemaan. Onneksi eilen oli tilaisuus tehdä hyvä lenkki ja vieläpä aurinkoisessa säässä, niin jaksaa taas paremmin mielin ahertaa töitä.

Pakko vielä loppuun mainita sananen smoothieista… Niihin olen jäänyt positiivisella tavalla koukkuun. Olen jo pitkään aloittanut jokaisen aamuni smoothiella, joka sisältää milloin mitäkin kaapeista sattuu löytymään ja aina maitorahkaa tuomaan proteiinia. Tänä aamuna smoothie sisälsi rahkan lisäksi avocadoa, mustikoita, tyrnimarjoja, kurpitsansiemeniä ja auringonkukansiemeniä, nam! Teen aina ison satsin kerralla, joka riittää kahdelle aamiaiselle.

Hyvään oloon liittyy myös stressin välttely, joka ei olekaan ihan helppo juttu. Varsinkin nyt tammikuussa kalenterini pullistelee töitä, joka tarkoittaa ympäripyöreitä päiviä ja työntekoa myös viikonloppuisin. Mutta kun on hyvä olo ja mukava työ, niin kyllä sitä jaksaa. Niin ja mahtuuhan tähän tammikuuhun myös yksi kutkuttavan ihana työreissukin, siitä lisää myöhemmin.

Voikaa hyvin! Tsau!

Takaisin ylös